- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаНовости

Дали со минимална плата во Македонија се живее достоинствено?

Дали со минимална плата - Работник
1.06Kviews

За храна и комуналии граѓаните најмногу одвојувале од својот буџет. Велат дека одвај крај со крај сврзуваат.

Во Македонија минимална плата е 15.000 денари. Па тука се поставува прашањето како Македонецот успева со оваа плата да го помине месецот?

-За сметки мора да има, она што ќе остани е за храна. Одвај сврзуваме крај со крај, вели Нада од Драчево.

Повеќе на Скопјеинфо.мк