- Advertisement -
Светот на работникот

Две сестри од Скопје со семејствата изработуваат и донираат визир маски

Две сестри од Скопје - Работник
181views

Две семејства од Скопје решија да се приклучат на идејата#Помогниити и почна самоницијативно да изработуваат визир маски, а потоа да ги донираат на оние на кои им е најпотребно, а тоа се здравствените работници. Семејствата на двете сестри Тања и Габи ги изработуваат, потпомогнати од  фирмата  „Вектор про“ од Скопје, која работи со сигурносни врати и ПВЦ столарија, но во овој период на зараза,  покрај обврските се посвети и на помош при дистрибуција на маските.

Повеќе прочитајте на ммс.мк

Advertisement