Денар: Наместо повисоки плати, работниците ќе треба да даваат од џеб?!

По поминати шест месеци, седница одржа Економско социјалниот совет кој го сочинуваат власта, синдикатот и работодавачите. Работниците и стопанствениците на состанокот влегоа со големи очекувања, но според информациите на Денар, тие излегоа буквално со празни раце. Нема нови мерки за работниците, за осигурување на работните места, а на компаниите им е понудено да аплицираат за поволни кредити и олеснети услови за монтирање на фотоволтаици. Во јавниот сектор пак се подготвува кастрење на платите. Властите велат мора да се штеди!

Повеќе на Денар