Евакуирани учениците во средното уметничко училиште, полицијата во близина испитуваше дојава за бомба

Повеќе од пред еден час беа евакуирани сите ученици и наставници од Средното уметничко училиште „Лазар Личеновски“ во Скопје. Ученците стоеја пред училишниот објект, а како што велат за Радио МОФ,  единствено им било дозволено да си ги земат своите ранци и јакни, но не добиле информации зошто е направена евауацијата. По час и половина надвор, наставата продолжи во училниците, објави Радио МОФ.

Целосниот текст прочитајте го тука