- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Експертите на Seavus ги објаснуваат новите проекти, технологии и развој на кариерата

Експертите на Seavus - Работник
329views

Менаџерите на технолошките линии во компанијата Seavus објаснуваат кои задачи ги решаваат тимовите, кои технологии ги користат и како изгледа развојот на кариерата во една од најстарите и најетаблирани ИТ компании во Македонија.

Експертите во Seavus и менаџерите на технолошките линии: Игор Лазаревски – Менаџер на технолошката линија за Microsoft технологии, Игор Јошевски – Менаџер на технолошката линија за Фронт-енд технологии и Ѓоре Захарчев- Технички менаџер за рачно и автоматизирано тестирање на софтверзборуваат за тоа кои задачи ги решаваат тимовите, кои технологии ги користат и како изгледа развојот на кариерата во една од најголемите ИТ компании во Европа.

Менаџерот на технолошката линија за Microsoft технологии, Игор Лазаревски објаснува кои технологии ги користеле членовите на неговиот тим за да ги имплементираат најновите и најсложените проекти.

„Сите наши проекти се многу сложени во поглед на деловната страна, техничката страна или двете. Постои тенденција да создадеме средина што е предизвик за нашите програмери. Се трудиме да не тапкаме во место со знаењето, бидејќи или напредувате или заостанувате. Од оваа причина, ако има мали предизвици во проектот, се обидуваме да воведеме уште некои со додавање на нова технологија или модел на алатка што може да помогне во рамките на проектите. Секако, ова се прави ако се има предвид временскиот распоред на проектот, бидејќи се стремиме да имаме среќен клиент“.

Лазаревски ги наброја и различните проекти на кои работи неговиот тим и проблемите со кои се соочуваат секојдневно, а посебно ги потенцира вредностите за кои се залагаат вработените во Seavus.

Во последниот период, имавме проекти во кои спроведувавме извори на настани (моментно во тек) и се обидовме да ги надминеме сите пречки што се појавуваат, како конзистентноста на податоците и перформансите. Другиот проект е во областа на имплементација на опкружување без сервери на Azure како cloudпровајдер (поврзано со ентерпрајз околината) со нативни услуги што се користат да се забрза брзината на развој. Уште еден проект што ми паѓа на ум е опкружувањето на големо претпријатие, кое не е само технички оспорено, туку и во однос на доменот, бидејќи доменот бара многу големо оптоварување за да биде поддржан. Поради тоа, приспособливоста и перформансите мора да се гледаат како развојна култура за проектот. Следниот проект е во сферата на IoT каде што ги користевме нативнитеIoT услуги на Azure,вклучувајќи ја и употребата на AzureSphere во соработка со нашата вградена дивизија. Сатисфакцијата, знаењето и напредокот се основните вредности во мојата компанија и се обидуваме да живееме според тие вредности“, истакна Лазаревски.

Тој го истакнува и големиот број оддели во Seavus, кои работат со различни технологии и проекти, а посебно ја потенцира соработката меѓу сите овие дивизии, со главна цел клиентите на компанијата да бидат задоволни.

„Имаме неколку оддели во Seavus и некои од нив се разликуваат според технологијата, а некои се поврзани со деловниот домен. Оние што се разликуваат според технологијата се Embedded, Microsoft и Oracle дивизиите, кои управуваат со проекти со .NET или Java како технологија или оние што имаат потреба од создавање вградени уреди и софтвер. Луѓето кои припаѓаат на тие дивизии се експерти во Microsoft, Java технологии, C\C++. Сепак, ова не значи дека сме фокусирани само на нашиот главен технолошки пакет. Отворени сме за секоја алатка или технологија што може да им донесе вредност на нашите проекти и задоволство на нашите клиенти. Ова значи дека соработката (една од главните вредности во Seavus) се случува цело време помеѓу сите дивизии, што значи дека соработката се случува и помеѓу луѓето со експертиза во Java и .Net. Останатите дивизии се разликуваат според деловниот домен (индустрија) во која работат, како што е одделот за телекомуникации и одделот за банкарство и финансии. Како што сугерира нивното име, тие се насочени кон градење системи за банкарската и телеком индустријата. Во овие оддели, можат да се да најдат луѓе со различно искуство во технологијата. Поддржуваме клиенти кои имаат потреба од .NET, Java, Payton, VB, експерти за машинско учење, експерти за BI и база на податоци и други јазици и профили што се имплементирани во опкружувањето за кое се заинтересирани клиентите“, нагласува Лазаревски.

Менаџерот за технолошката линија за Фронт-енд технологии, Игор Јошевски појасни која е најперспективната развојна насока во која се движи Seavus и како се спроведуваат иновативните технологии и пристапи во компанијата.

„Знаејќи го фактот дека ИТ светот се менува и расте секој ден, Seavus има свој посветен тим кој работи на планирање и развој на идните активности и планови на компанијата. Опфатени се неколку фази за овој процес, почнувајќи од анализата на трендовите во постојните и нови технологии, градење мали истражувачки тимови кои работат на PoC за различни домени и цели, што пак ни дава вредни повратни информации и експертиза за тоа колку е ефективен некој специфичен јазик и како и каде можеме да го користиме. Другите важни точки вклучуваат инвестирање во образованието на вработените преку конференции, работилници и презентации. За време на последната фаза, правиме годишно планирање и прилагодување со новите откритија, така што компанијата може да ги следи ажурирањата.“

Новитет во тимот за QA (QualityAssurance) – тестирање на софтвер, е дека во Молдавија се развива најголемиот Hub за тестирање на софтвер во рамките на Seavus. Техничкиот менаџер затестирање на софтвер (QA LineManager), Ѓоре Захарчев обелодени какви се плановите во оваа канцеларија, кои дивизии на компанијата ќе бидат отворени, и на кои проекти работи тимот на локални специјалисти.

„Во моментов, нашиот тим во Молдавија работи на автоматизација на тестови за различни проекти и различни индустрии. Kако новитет во тимот за тестирање на софтвер (QualityAssurance) е тоа што во Молдавија се развива најголемиот хаб за тестирање на софтвер во рамките на Seavus.Дефинитивно, ќе имаме и други експерти како програмери за C#, Java или FE, но главниот фокус ќе биде на тестирање на софтвер и автоматизација на тестирањето. Генерално, ќе бидат присутни сите оддели и ќе бидат достапни различни типови на проекти почнувајќи од банкарскиот домен, финансии и финтек, автомобилско осигурување, телекомуникациски и системи за наплата,  обложување, итн.“, вели Захарчев. Во поглед на тоа како компанијата работи со барањата на далечина и колку е ефикасна оваа соработка, Менаџерот на технолошката линија за Microsoft, Игор Лазаревски ги посочи потешкотиите со кои се соочува Seavus и начинот на кој компанијата се справува со нив.

„Долги години работевме на далечина и развивме одлично искуство во работата со оддалечени тимови. Ова е причината зошто не сме погодени од ситуацијата со Ковид-19, која натера голем број компании да работат на далечина. Бевме подготвени за тоа, па дури и помагавме на другите, учејќи ги како да се организираат. Со гордост истакнувам дека сме група луѓе водени од нашиот придонес, при што секој покажува желба да придонесе, да научи и да ги постигне целите поставени од проектот и што е најважно од самиот себе. Ова е клучно за да имаме добра продуктивност кога работиме од нашите домови и со луѓе од други земји или градови. Ова е корисно затоа што можеме да соработуваме со луѓе со различни размислувања, кои доаѓаат од различни образовни системи и искуства.  Ова мора да биде поддржано и од многуте алатки што ги имаме во компанијата, а кои се насочени кон следење и искористување на перформансите и да се осигура дека проектите не се „изгубени“ во самиот процес.  Имаме и проектна структура која има многу одговорности (грижа за луѓето, задоволство, раст, итн.), меѓу кои се обезбедува дека сите луѓе во тимот се соодветно водени и управувани кон заедничките и проектни интереси. Овие одговорности се воглавно опфатени од нашите технички лидери и проект менаџери, кои се главните двигатели на соработката, продуктивноста и сатисфакцијата.“

Техничкиот менаџер за рачно и автоматизирано тестирање на софтвер, Захарчев e согласен дека најбрзиот раст во кариерата може да се оствари во ИТ индустријата и ја потенцира големата шанса за напредок на новите вработени во компанија како што е Seavus.

Технолошкиот менаџер Лазаревски појаснува и како компанијата ги проценува продуктивноста, перспективите и перформансите на вработените.

„На сите во Seavus им обезбедуваме технички раководител и менаџер на проектот во рамките на тимовите. Тие улоги се одговорни за следење, водење и раст на луѓето во нивните технички и нетехнички вештини.  Покрај тоа, технолошките менаџери на компанијата Seavus се одговорни за пружање упатства за секое лице во соодветната технолошка линија, со цел да бидат дел од проектот во кој тоа лице може да се развива и да се чувствува пријатно. Заедно со техничките раководители, тие имаат тенденција да креираат пат во кариерата на луѓето и да се осигураат дека секој потенцијал се надгледува, води и дека секое лице има знаење за работите што треба да се подобрат, со цел да се достигне следното професионално ниво“, вели Менаџерот на технолошката линија за Microsoft технологии.

Seavus посветува посебно внимание на континуираниот процес на обука и развојот на вештините на своите вработени. За да го оствари тоа, компанијата отвори иновативни лаборатории, како и отворени проекти – а еден од нив е SeaQ платформата.

Игор Јошевски, кој е технолошки менаџер за Фронт-енд технологии во Seavus ги сподели искуствата со работата на иновативните лаборатории во компанијата и како тие можат да им помогнат на вработените во нивната работа.

„Иновативните лаборатории се средини каде што секој вработен има можност да се придружи и да научи нешто ново, каде што „новото“ може да биде специфична архитектура или нов јазик, алатка или дури и нов вид на интеграција на проток на хардвер и бизнис домен. Секој проект во рамките на лабораториите има свои специфики и цели, а вработените избираат што најмногу им одговара и што го предизвикува нивниот интерес да се приклучат и да учат. Вештините стекнати додека се работи на лабораториски проекти се од голема корист за вработените, за нивните тековни или идни проценки, преку подобрување на стандардите и квалитетот на кодовите, планирање подобра архитектура, забрзување на процесот на развој со употреба на специфични библиотеки или практики, па дури и да бидат подготвени за нов домен, што ќе стане светски тренд во претстојниот период“, објаснува Јошевски.