- Advertisement -
Uncategorised

Епидемија на откази, илјадници работници во ризик од загуба на работното место

Протест на работниците на „Мак примат“ (фото: Алфа)
213views

Нема работно место кое не е во ризик поради кризата предизвикана од коронавирусот, а поради недоволните и слаби мерки за помош на Владата.

Само во трговијата на нешто повеќе од 29.000 работници, им се закануваат присилни откази. За своите работни места стравуваат илјадници вработени во странските инвеститори, каде газдите добар дел од работниците ги испратија на принудни одмори, но прашање е до кога тие ќе траат.

Advertisement

Без работа ќе останат и медиумски работници и новинари. Како што дознава „Алфа“, десет работници од интернет порталите „Локално“ и „Стандард“ добиле решение за прекин на работниот однос, објави Република.

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement
Advertisement

Advertisement