- Advertisement -
Македонија

Заразени нови 29 лица со корона вирус

Заразени нови - Работник
259views

Бројот на новозаболени од корона вирус во Македонија достигна бројка од 114 лица во последниве 24 часа, пренесуваат од Министерството за здравство.

Според најновите податоци, детектирани се 29 новозаболени од кои најголем дел (22 лица) се од Скопје.

Освен во постојните шест градови каде што имаше заболени од коронавирусот (Скопје, Дебар, Штип, Гостивар, Охрид и Кавадарци), коронавирус во последниве 24 часа е детектиран и кај едно лице во Куманово, пишува Скопско Ехо.

Целсониот текст прочитајте го тука