- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

За судската полиција да не важи ограничувањето за исплата на додатоци на плата, бара синдикатот

286views

Независниот синдикат на Судската полиција бара изземање од владината одлука со која се ограничува исплатата на додатоци на плата за целиот јавен сектор, освен за припадниците на МВР, АРМ и здравствените работници.

Според Владимир Литовски, претседател на независниот синдикат на Судска полиција на Македонија, кој воедно го претставува мнозинството на судски полицајци во државата, членовите на овој синдикат, како професионалци, исто така еднакво се ангажирани и работат по 24 часа секој ден.

Повеќе прочитајте на либертас.мк