- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Известувањето за изборите ги става новинарите под ризик од Ковид -19

167views

Во време на пандемија на Ковид-19 новинарите треба да добијат соодветни услови за безбедно да известуваат, особено на денот на изборите, велат претставници на медиумските здруженија. ДИК уверува дека медиумските работници на 15 јули ќе можат безбедно да ја информираат јавноста.

Државната изборна комисија (ДИК), политичките партии и другите организации кои ќе одржуваат прес-конференции за време на изборите, треба да внимаваат при организацијата на овие настани за да не бидат ставени под ризик од Ковид-19 новинарите, снимателите и другите медиумски работници за време на нивното известување, апелира Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), пишува Р.С. Европа.

Advertisement

Повеќе прочитајте тука

Advertisement
Advertisement

Advertisement