- Advertisement -
НовостиПравда

Измамите зачестија: Внимавајте кога продавате автомобил, аперлираат од МВР

Измамите зачестија - Работник
128views

Граѓаните да бидат внимателни кога продаваат автомобили бидејќи се зачестени појавите на измама, предупредува МВР.

Според информациите што ги споделува полицијата, измамите се вршат на тој начин што измамниците склучуваат нотарски договори без да му дадат пари на продавачот на возилото и притоа користат повеќе невистинити искази за одолговлекување на плаќањето.

Повеќе на 360степени.мк