- Advertisement -
Занимливости

Како да го прочистите апаратот за филтер кафе? Едноставно:

Чистење апарат за филтер кафе - Работник
267views

Можете да користите таблети за прочистување или едноставно решение со алкохолен оцет.

Процедура за прочистување на апарат за филтер кафе со користење на оцет:

  1. Исклучете го апаратот за филтер кафе.
  2. Испразнете го садот кој се полни со вода.
  3. Тргнете го филтерот доколку го имате оставено.
  4. Измијте го садот во кој се става вода.
  5. Наполнете го садот до максимум со оцет и вода, (1:2)
  6. Вклучете го апаратот.
  7. Оставете да заврши целиот циклус на загревање.
  8. Откако се олади течноста, исфлете ја од садот за кафе.
  9. Измијте ги садот за вода и садот за кафе
  10. Доколку апаратот сеуште споро работи, повторете ја процедурата уште еднаш или пак консултирајте се со соодветниот сервис.

Апаратот за правење на филтер кафе е подготвен за работа, уживајте во новиот вкус на вашето омилено кафе!

Advertisement

Advertisement