- Advertisement -
Наука

Како ќе изгледа следната мисија на НАСА до Месечината?

221views

Помеѓу 1968 и 1972, САД испратила девет човечки мисии до Месечината. Шест од овие мисии успешно слетале на Месечината, со што 12 астронаути стапнале на ова вселенско тело.

НАСА неодамна објави дека сака повторно да испрати мисија до Месечината. Проектот со кој ќе ја реализира следната мисија е наречен „Артемис“. Една од целите на овој проект е подготвувањето за поголеми човечки мисии до Марс. Како ќе изгледа една мисија во рамки на проектот „Артемис“?

Повеќе прочитајте на факултети.мк 

Advertisement
Advertisement