ПравдаСветот на работникот

Кои се правата на текстилните работници за време на Ковид – 19?

Кои се правата - Работник
984views

📢 Правата на текстилните работници/чки за време на Ковид – 19 🦠

👉 Безбедни работни услови за заштита од Ковид – 19 на работното место.

👉 Работничките кои што се опфатени со времена мерка (родител на дете до 10 години, хронично заболен/а, бремени) согласно препораките од Владата ги следува плата според договорот за вработување, бидејќи отсуството се смета за оправдано.
.
.
#трудбездискриминација
#СтопЗаДискриминацијатаВрзТекстилнитеРаботнички
#Covid19
.
.
Ова видео е продуцирано со финансиска поддршка од Европската Унија, ко-финансирано од Шведската агенција за меѓународен развој и соработка (СИДА). Содржината е единствена одговорност на Гласен Текстилец – Штип и не ги одразува ставовите на Европската Унија или СИДА.

Фејсбук статус на Здружението на текстилни работници „Гласен Текстилец“.