Правда

Командир од полициската станица во Г. Баба сексуално вознемирувал три полицајки

   Време за читање помалку од минута

Командирот на полициска станица Гази Баба Сашо В., кој е пред пензионирање, сексуално вознемирувал колешка од станицата, поради што против него е поведена дисциплинска постапка, суспендиран е и пријавен во обвинителството за организиран криминал и корупција.

Овој полицаец добил пријави и од други полицајки кои сексуално ги малтретирал, но поради застареност на делата, тие не можеле да се процесираат за дисциплинска постапка, но не и за кривична. Малтретираната полицајка случајот го пријавила во Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди во МВР, откако за одбиените непристојни предлози, од шефот добила закани, пишува СДК.

Целосниот текст прочитајте го тука