- Advertisement -
МакедонијаПравда

Мислење на Народниот правобранител во врска со наставата во услови на далечинско учење

Мислење на Народниот правобранител - Работник
264views

Народниот правобранител до Министерството за образование и наука достави  мислење во врска со наставата во услови на далечинско учење.

Имено, според Народниот правобранител, учењето од дома и натаму ќе остане предизвик за родителите, особено за семејствата во социјален ризик кои имаат тешкотии со обезбедување на технички предуслови за следење на настава од далечина, како и поради тоа што некои родители воопшто не се во можност ефикасно да ги поддржат своите деца во совладувањето на наставните содржини, што има негативен ефект во континуитетот на едукацијата на децата.

Повеќе прочитајте на академик.мк