- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Над 1000 здравствени работници стравуваат дали работниот однос ќе им се трансформира во редовен

Над 1000 здравствени работници - Работник
414views

Дали трансформацијата на работниот однос од договор на дело во редовно вработување во болниците и клиниките е стопиран или пак над 1000 лекари, сестри, болничари, техничари и друг медицински кадар ќе добијат сигурна работа?

Над 1000 здравствени работници – Работник

Здравствените работници кои се уште немаат решение, во допис до Сител стравуваат дека ќе останат без ветените решенија, иако минитерот за здравство овој проект го најави уште летото. Повеќе од шест месеци ниту им биле побарани документи, ниту пак имало огласи за нивното работно место. Филипче пак тврди дека процесот не е стопиран туку бил успорен зошто повеќето Јавни здравствени установи немале соодветен план за вработување, објави Сител.

Целосниот текст прочитајте го тука