- Advertisement -
НовостиПравдаСветот на работникот

Најчевска за „рамковните“ вработувања: А, парите што ги зедоа без да работат ќе ги вратат ?

Најчевска за „рамковните“ вработувања - Работник
132views
Професорката Мирјана Начевска реагира на информацијата дека „рамковните“ конечно ќе бидат работно ангажирани и дека ќе добијат работни места во државните и во органите на локалната самоуправа.
 
Како тоа ќе се распоредат?
А конкурс?
А квалификации?
А мерит систем?
А конкурентност?
А образование?
А вештини?
А парите кои до сега ги зедоа без да работат ќе ги вратат или поклон им ги даваме?
Не знам како да ви објаснам, меѓутоа сите овие луѓе се потврдени прекршители на законот.
Тие земале пари, не оделе на работа и го кршеле Законот за работни односи. Значи во старт ги полниме јавните установи со забушанти, неработници, нечесни, …
 

Како тоа ќе се распоредат?