ЗанимливостиСветот на работникот

Неколку совети за вработување од милионерот Рамит Сети

122views

Пандемијата предизвикана од корона вирус го намали бројот на работни места на глобалниот пазар. САД моментално се соочуваа со хронични стапки на невработеност, при што слични приказни се појавуваат низ целиот свет.

Американскиот автор за лични финансии и блогер, милионерот Рамит Сети вели дека потребно е да направите темелно истражување таму каде што сакате да работите, бидејќи испраќање на вашите биографии на повеќе места без поголем интерес за истите е како да го испраќате вашето портфолио во „црна дупка“.

Повеќе прочитајте на пари.мк