НЕРАБОТНА НЕДЕЛА КАЈ НАС И ВО СОСЕДСТВОТО: ВО СРБИЈА НЕ СЕ ВОВЕДУВА, ХРВАТСКА СЕ МИСЛИ, ЦРНА ГОРА ЈА САКА САМО ВОН СЕЗОНА

Речиси една година откако стапија на сила законските измени со кои неделата стана неработен ден, ова законско решение и натаму предизвикува контроверзи. Измените кои се однесуваат на неделата како неработен ден почнаа со примена на 1 јануари 2022 година со што неделата стана неработен ден за поголемиот број работници во државата, со исклучок на оние работни места каде работниот процес не може да се прекине. Но, веднаш потоа започнаа и проблемите со примена на регулативата, кои се однесуваат на неколку аспекти.

Повеќе на Пари