МакедонијаПравдаСветот на работникот

Нововработените првиот месец сами мора да плаќаат здравство

Нововработените првиот месец - Работник
658views

Сите оние кои се вработуваат за првпат, или имаат ново работно место, првиот месец  мора да си ги плаќаат здравствените услуги и лековите, но потоа може да побараат поврат на парите од Фондот за здравствено осигурување.

Оваа вистина, која е македонска реалност со години, сега особено се актуализира со здравствената криза. Револтирани и распаметени пациенти се јавуваат во нашата редакција за да раскажат што им се случува. Една од нив е и 45-годишна скопјанка која е суспектна на ковид-19, ги чека резултатите, но во меѓувреме е под терапија и треба да направи дополнителни анализи.

Повеќе на Слободен Печат