- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Оглас за вработување во УНИБанка АД Скопје

Оглас за вработување -Работник
315views

УНИБанка АД Скопје објавува Оглас за вработување на 1 (еден) извршител на следнава работна позиција:

Администратор за системски софтвер

Образование:

 • VII – 1 степен стручна подготовка – Диплома од универзитетско образование од компјутерски и телекомуникациски технологии.

Опис на работно место и одговорности:

 • Инсталирање, конфигурирање и администрирање на MS Windows оперативни системи;
 • Администрирање Active Directory околинана MS Windows Server;
 • Администрирање на MS Exchange server;
 • Администрирање  на Domain Controller;
 • Конфигурирање и надгледување на виртуелна околина VMware виртуелни платформи;
 • Конфигурирање и администрација на Linux оперативни системи;
 • Конфигурирање на антивирус и антиспам филтри;
 • Администрирање на резервни копии и системи со резервни копии;
 • Следење на сигурност на серверска инфраструктура и превенција од неовластен пристап;
 • Изготвување на детална техничка документација.

Способности:

 • Комуникативна и динамична личност со способност за преземање на иницијативи;
 • Тимски дух, позитивен став и однесување;
 • Способност за работа под притисок, справување со стрес и извршување повеќе работи истовремено во кратки временски рокови;
 • Добри организациски вештини, личниот интегритет и професионален однос;
 • Прецизност, точност и аналитичен пристап во работењето;
 • Висок личен интегритет, деловен и професионален однос;
 • Поседување на возачка дозвола од Б категорија без старател;
 • Познавање на англиски јазик читање и пишување;
 • Сертификати од завршени специјализирани курсеви и обуки ќе бидат земени како предност;
 • Претходно работно искуство како систем администратор VMware, Unix/Linux OS, MSSql, MySQL, Oracle, MS Exchange ќе биде земено како предност.

Заинтересираните кандидати потребно е да испратат кратка биографија (CV) на македонски јазик на: jobs@unibank.com.mk со Subject: ”Оглас за Администратор за системски софтвер”, најдоцна до 30.12.2020 година.

Знаењето на кандидатите кои ги исполнуваат условите ќе биде проверено и потврдено преку писмено и усно тестирање.