- Advertisement -
НовостиПравдаСветот на работникот

Околу 2000 медицински лица заразени со корона, а 15 починати

Франција: Вакцинацијата - Работник
297views

Вкупниот број на починати здравствени работници поради компликации од корона вирусот е околу 15, а бројот на заболени е 1800-2000 медицински лица.

Оваа висока бројка на заразени со корона вирусот на здравствените работници се должи на недоволната лична заштита при работа, односно немањето на заштитни маски.

Лекарите велат дека додека имале заштитна опрема, како на пример заштитни маски, ракавици, визири, скафандери и така натаму, ширењето на корона вирусот помеѓу медицинските лица беше далеку помал.

Повеќе на Република.мк