- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаНовости

Пензија над 600 евра земаат 1.301 пензионер

Еве кога ќе можете - Работник
185views

Во Македонија има 1.301 пензионер со пензии над 600 евра, односно од 39.592 до 53.691 денари во зависност од годината кога го стекнале правото.

Најголем дел или 901 се со пензија од 41.244 денари, додека 250 пензионери се со пензија над 51.000 денари, објави порталот „Пари“