- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Петковски: Во Македонија сеуште се гине на работното место

Петковски: Во Македонија - Работник
189views

Во изминатата година има пораст на несреќните случаи, поточно оние кои резултираат со смрт на работно место, рече Претседателот на Македонското Здружение за заштита при работа – МЗЗПР, м-р Милан Петковски во изјава за медиуми, за време на Регионалниот форум за безбедност и здравје при работа.

„Исклучително на ова придонесува и несреќата во Ласкарци, каде што имавме голем број на загинати кои се враќаа кон своите домови од работните места“, рече Петковски.

Advertisement

Тој истакна дека Македонија сеуште е место каде што се загинува на работното место.

Advertisement

Advertisement
Advertisement