Плата за живот, злоупотребените државни пари…. Интервју со Кристина Ампева од “Гласен Текстилец“

Во третата епизода на „Работник подкаст“, наша гостинка е Претседателката на „Гласен Текстилец“, Кристина Ампева. Разговараме на повеќе теми, меѓу кои:

  • За иницијативата на Здружението за воведување на плата за живот;
  • За (не)процесуирањето на компаниите кои ги злоупотребија државните пари пред судските истанци;
  • Случајот на работничката чиј предмет штипска Апелација го врати во првостепена постапка,
  • Синдикалните активности на „Гласен Текстилец“ и
  • Даночните реформи.

 

Бобан Илијевски е главен и одговорен уредник на порталот Работник и е еден од ретките новинари во Македонија специјализирани за областа на работните односи.

Бобан Илијевски

Бобан Илијевски е главен и одговорен уредник на порталот Работник и е еден од ретките новинари во Македонија специјализирани за областа на работните односи.