- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Протест на пелагонските сточари

Протест на пелагонските сточари - Работник
255views

Пелагониските сточари повторно протестираа пред канцелариите на Подрачната единица на Министерството за земјоделство во Битола. Тие се незадоволни од неисплатените субвенции, ниската откупна цена и недоволната поддршка на ова производство.

Министерот за земјоделие, Трајан Димковски денеска изјави дека третата фаза од субвенциите ќе бидат исплатени.

 

Видео: ТВ Тера

Извор: Тера