- Advertisement -
НовостиПравда

Протест против загадувањето на Кочанчани

Протест - Работник
388views

Денеска во Кочани се одржа масовен протест против аерозагадувањето кое го предизвикува фабриката „Пејпер Мил“

Луѓето коишто протестираа и дадоа ново име на фабриката – „Пејпер Кил.

Фабриката работи веќе две години и како што рекоа луѓето коишто протестираа, влијае на нивната здравствена состојба. 

„Живи не закопавте. Сите институции ќе бидат блокирани.Ако е веќе корона мораториум нека биде Кочани мораторитум“, изјавија жителите на Кочани.