ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Речиси 14,000 компании досега добиле финансиска помош за исплата на плати

Речиси 14,000 компании - Работник
323views

Досега се одобрени 13,696 барања за финансиска поддршка за исплата на плати за вработени за месец октомври 2020 година, а на 11,954 работодавачи им е исплатена финансиска поддршка, информираат од Управата за јавни приходи.

„Вкупната исплата досега изнесува 907 292 339 денари а опфатени се 58 302 вработени. Во тек е процесирањето на исправките на обрасците БФП-ИП/2 и образецот за Месечна пресметка за интегрирана наплата (МПИН), по чија обработка Управата за јавни приходи дополнително ќе информира со соопштение“, стои во соопштението на УЈП.