Ромео и Јулија од животинскиот свет: Тој е црн пантер, а таа е леопард и тие се во врска веќе четири години

Индискиот фотограф Митун Хунгунд мина шест дена во Карнатака, на реката Кабина, сè додека не долови совршена, ретка сцена. Тој успеа да фотографира дванаесетгодишна женска леопард и осумгодишен црн пантер како се во заедница. Двајцата се партнери веќе четири години.

Сај и Клеопатра – Работник

На една од двете неверојатни фотографии од оваа двојка е прикажан Саја, пантер со тежина од околу 120 килограми, како стои до неговата 89-килограми тешка партнерка Клеопатра.

Сај и Клеопатра имаат и осуммесечно младенче.

Извор: telegraf.rs

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *