МакедонијаСветот на работникотСиндикат

САДУ го поддржува протестот на здравствената администрација

   Време за читање помалку од минута

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија (САДУ) го поддржува протестот на административниот и помошно-техничкиот персонал во здравството кој утре ќе одржи протест пред Министерството за здравство, откако тие беа изоставени во последниот бран на покачување на платите на здравствените работници.

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија ги поддржува нивните барања за покачување на платите и изземање на здравствената администрацијата од Министерството за информатичко општество.