Советниците на Заев му станаа соработници на Ковачевски, Владата им ги објави платите

Владата ги објави платите на соработниците и советниците вработени во трите потсекретаријати на Владата, покрај оние кои досега беа познати како надворешни советници.

До сега единствено беа познати имињата и месечните приходи на 13-те надворешни соработници на премиерот Димитар Ковачевски, кои во меѓувреме станаа 15.

Објавени се платите и имињата на уште околу 25 соработници и советници кои влегуваат во списоците во трите потсекретаријати.

Повеќе на Фактор