- Advertisement -
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникот

СПМ: Со ваква внатрешна контрола и кадри нема “ЗАДОВОЛНА ПОЛИЦИЈА”

СПМ - Работник
499views
Со ваква внатрешна контрола и кадри нема “ЗАДОВОЛНА ПОЛИЦИЈА” ‼️🎯🔞
Почитувана јавност,
Како Синдикат на Полиција во Македонија на 01.06.2021 година на нашата страна го објавивме незаконското работење на Началникот на СВР Куманово.
Преставка како до Министерот и Директорот на БЈВ, беше испратена до Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди ‼️
Наместо Одделот да постапи согласно нивниот Правилник за работа и позитивните прописи од таа област,наместо да изврши соодветни истраги и да утврди дали претставката е ОСНОВАНА ИЛИ НЕ, денес добивме одговор од нив дека работникот/ците да си поведат сами постапка за вознемирување на работно место (мобинг). Не учат како треба да сме постапиле бре‼️
Во Куманово постапка за мобинг да поведе работник против раководител(началникот на СВР) кој после тоа ќе му поднесе неосновани десетици дисциплински постапки, малтретирање, незаконско распоредување ‼️‼️‼️
Дали ТИ помошник на Министер за внатрешна контрола Дејан Андонов знаеш што точно се случува во СВР Куманово???
Поставен си на таа позиција да работиш професионално и согласно Закон а не да извршуваш парти_ки задачи од твојот “шеф”. Претставката ти ја доставивме да УТВРДИШ дали постои или не незаконско постапување, ние како Синдикат знаеме како се поведува постапка за вознемирување. Како служба која ќе биде главна за спроведување на ИНТЕГРИТЕТ, господ нека им е на помош на колегите со вакво незаконско работење. УШТЕ СЕГА НИ, Е ЈАСНО КАКО ЌЕ ГО СПРОВЕДУВАШ ИНТЕГРИТЕТОТ🔞⛔
И на самиот крај : Планираш ли воопшто барем една преставка на Синдикат на Полиција во Македонија да ја потврдиш како ОСНОВАНА⁉️ Одговорност за тебе и твоите вработени со Вашето незаконско работење МОРА ДА ИМА‼️
До сега имавме како Синдикат трпение, во наредниот период ќе објавиме за сите незаконски постапувања на Одделот со кој раководиш ти како Помошник на Министерот (нема лутење, сам си крив) ✊
Со почит….почитуван…‼️
Линк од објавената вест👇👇👇