- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

ССМ: Работодавачите да го заштитат здравјето на работниците во услови на топлотен бран

149views

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) ги повикува сите работодавачи, во услови кога се најавува дека во наредните денови, целата територија на државата ќе биде зафатена со температури од жолта (алертна) фаза, да ги почитуваат мерките предвидени со Акцискиот план за превенирање на последиците од топлотните бранови врз здравјето на населението, како и одредбите од Законот за безбедност и здравје при работа.

Повеќе прочитајте на макпрес.мк 

Advertisement

Advertisement