МакедонијаПравдаСветот на работникот

Трудовиот инспекторат за седум дена извршил 400 надзори

117views

На денешната редовна прес-конференција, претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска ги презентираше податоците од спроведените контроли извршени во периодот од 19 до 25 октомври од  страна на Државниот инспекторат за труд, во истиот период, спроведени биле 400 надзори на правни субјекти во однос на почитување на Протоколот за заштита на здравјето на вработените. Донесени се 12 решенија кои се однесуваат на утврдени неправилности од областа на работните односи.