МакедонијаПравдаСветот на работникот

Унијата на ЗМТАС: Сите медицински сестри што се префрлени треба да бидат платени под тие услови, а не од матичното работно место

119views

Сите медицински сестри што се префрлени, надополнети, преструктуирани од едно на друго одделение, во други институции, во ковид-центрите… треба да бидат платени под тие услови, а не со лични доходи од матичното работно место, кое е на друг начин со коефициент изразено.

Ова е нешто на што секојдневно треба да се води сметка бидејќи во овие исцрпувачки работни денови не треба вака да бидат дестимулирани медицинските сестри“, изјави сестра Горданка Бешлиовска, претседател на Унијата на здруженијата на медицинските сестри предводена од здружението „За нас“.

Повеќе прочитајте на точка.мк