МакедонијаПравдаСветот на работникот

Учениците се враќаат во училиштата, но ќе седат сами и ќе носат маски

   Време за читање помалку од минута

Од работа и од настава ќе бидат ослободени наставниците и учениците со хронични болести.

Преполовени паралелки,  скратени часови, наставници кои ќе ја предаваат истата лекција скратено, по 20 минути на 2 групи од исто одделение. Ова се само дел од препораките и протоколите на Министерството за образование и наука (МОН) за новата учебна година, објави Телма.

Повеќе прочитајте на Плусинфо.мк