МакедонијаПравда

Филипче ги најави плановите на Владата во врска со учениците и градинките

Филипче - Работник
117views

Министерот за здравство Венко Филипче вечерва е гостин на Канал 5 телевизија. Помеѓу другото тој се осврна и на едно од најчесто поставувание прашања, и прашање кое буди огромен интерес кај населението а тоа е, дали од Септември учениците ќе започнат со одење во училиште и дали и кога градинките ќе почнат со работа.
Тој по однос на овие прашања го кажа следното:

Филипче – Работник

„Имаме два предизвика а тоа се желбата да ги отвориме градниките и училиштата и во исто време ќе заврши летото и ќе отпочне сезона на грип.