Македонија

Филипче: Ова се хероите кои деноноќно се на работа

   Време за читање помалку од минута

Министерот за здравство Венко Филипче денеска им даде јавно признание на вработените од Институтот за јавно здравје.

-Ова се моите колеги од Институтот за јавно здравје, авторизираната лабораторија во која се изработуваат тестовите за коронавирус. Ова се хероите кои деноноќно се на своите работни места. Тие се таму, а вие седете дома. Да го спречиме ширењето на вирусот и да им помогнеме полесно да го надминат овој исклучително тежок период, порача министерот на фејсбук.