Македонија

(Фото) Д-р Цана го прегледуваше првиот сомнителен случај на коронавирус на Инфективна: Да се подигне на нивото на безбедност за да нема паника

   Време за читање помалку од минута

Доктор Фадил Цана е првиот доктор кој се соочи со работна задача на своето работно место во Инфективна клиника во Скопје, да спроведе тест за присуство на корона вирус кај пациент кој пристигна од Италија.

Како што може да се види од фотографијата што ја објави на неговиот ФБ профил, д-р Цана е облечен според прописите за заштита, но тој вели дека исто така имал можност да забележи одредени пропусти во здравствениот систем, пишува Република.

Целосниот текст прочитајте го тука