МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникот

Хелсиншкиот комитет го објави извештајот за состојбата со човековите права за октомври

Хелсиншкиот комитет - Работник
85views

Хелсиншкиот комитет го објави месечниот извештај за состојбата со човековите права за октомври годинава.

Во него, покрај освртот за општествено-политичкиот контекст, содржани се и информации за работничките права, дискриминацијата, родовото насилство и за говорот на омраза. Повеќе информации може да се најдат на линкот https://mhc.org.mk/wp-content/uploads/2020/11/mesechen-izveshta%D1%98_oktomvri-2020-1.pdf