- Advertisement -
НовостиПравдаСветот на работникот

Четири нивоа за напредок на наставниците

Teacher giving lesson to her students at school
223views

Наставниците што сакаат да напредуваат во кариерата и да станат ментори, деновиве се надгледувани од советниците во Бирото за развој на образованието. Тие онлајн ја проверуваат нивната работа наместо на час во училница, со физичко присуство, поради пандемијата, по што ќе следува бодување за секој наставник. Конечната ранг-листа на избраните наставници ментори ќе биде објавена откако ќе се сумираат сите бодови што ги добил наставникот кандидат за ментор.
Како што велат во Бирото, за да се обезбедат непристрасност и објективност во изборот на наставниците ментори, направен е план според кој советник од Западна Македонија оценува односно бодува наставник од Источна Македонија.

Повеќе на Нова Македонија