Ќе пристигнат 33 нови еколошки автобуси

Покрај завршувањето на четирите големи булевари, годинава ќе започне и втората фаза за изградба на булеварот „АСНОМ“, а тоа значи и изградбата на мостот на реката Вардар.

Ќе пристигнат 33 нови еколошки автобуси – Работник

Годинава треба да пристигнат 33 нови еколошки автобуси на гас (21 нископоден и 12 зглобни), каде што најголемата предност е што емитуваат значително помалку јаглерод диоксид или речиси воопшто не го загадуваат воздухот” истакна скопскиот градоначалник Петре Шилегов на својата фејсбук-страница, додавајќи дека ова е само дел од тоа што го очекува Скопје во новата година.