- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

158 контроли извршил Државниот инспекторат за труд во изминатиот период

158 контроли извршил - Работник
171views

На прес- конференцијата, директорката на Инспекцискиот Совет Магдалена Филиповска – Грашкоска рече дека Во овој период, Државниот инспекторат за труд спровел вкупно 158 контроли при што донесени се 27 решенија и 47 укажувања за работодавачите кои не постапиле по препораките на Владата.

Надзорите се однесувале на постапување на работодавачите по препораката за платено отсуство на родител на дете до 10 години, самохран родител, бремени жени и хронички болни.

Advertisement