Светот на работникот

Светот на работникот

Малку млади струмичани сакаат работа во државна администрација

Многу мал процент млади невработени струмичани сакаат да работат во државна администрација, покажа истражувањето на ставовите на млади лица што...
ИнтервјуаСветот на работникот

Интервју: Пешевски – Бенефициран стаж за градежниците – Заложба на синдикатот на СГИП (Видео)

Градежните работници работат една од најтешките професии во светот на работата. Во Македонија нивните работнички права обемно се кршат од...
СветСветот на работникотСиндикат

Австралија: Универзитет тужи професор кој ги одбранил достоинството и интегритетот на студентите

Меѓународна солидарност е мобилизирана после тужбите покренати од страна на Универзитетот Мардок во Австралија против вонредниот Професор Герд Шродер Турк...
ПравдаСветот на работникот

Хелсиншки комитет бара Инспекторатот за труд да изврши вондреден инспекциски надзор за неисплатен годишен регрес

На барање на Хелсиншкиот комитет за човекови права, Државниот инспекторат за труд изврши вонреден инспекциски надзор од областа на работните...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Амбсадорот Дабиќ: Целта ни е да ги унапредиме правата на вработените во МНР

Унапредување на статусот на вработените во Министерството за надворешни работи е една од клучните цели на новоформираниот Македонски Дипломатски синдикат...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

ИТУК: Аргентина е пример за обновување на демократијата во Јужна Америка

Меѓународната Конфедерација на синдикати - ИТУК ги поздравува резултатите на претседателските избори во Аргентина, во кои Алберто Фернандез го порази...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Анкета: 89,5 % од новинарите работат многу повеќе од законски утврдените 40 работни часа

Во рамки на проектот на Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници - ССНМ “Синдикат до синдикат“, од Меѓународната федерација...
1 169 170 171 172 173 193
Page 171 of 193