archiveадминистративно

МакедонијаСиндикат

Синдикатот на Клинички Центар го поддржува утрешниот протест на административниот персонал

Синдикатот на Клинички центар го поддржува протестот на административниот и помошно-техничкиот персонал, кој ќе се оддржи на 26.12.2019 година, во...
ЕкономијаМакедонија

Предупредување од Светска Банка: не смеат да се зголемат платите во јавниот сектор без да се зголеми продуктивноста

Зголемувањето на платите мора да биде поддржано со зголемување на продуктивноста. Светска Банка прeдупредува – пред да се премине кон...