Германија привремено дозволува влез на странски работници поради недостиг на аеродромите

Германија ќе дозволи влез на странски работници поради недостиг на вработени на германските аеродроми како привремена мерка, објави германскиот весник

Прочитај повеќе

Литар гориво во Германија само 3 денари поскап од Македонија

Литар гориво во Германија чини само 3 денари повеќе отколку во Македонија. И покрај тоа што Германците земаат и неколку

Прочитај повеќе

Инфлацијата во Германија во мај највисока во последните пет децении!

Стапката на инфлација во Германија во мај изнесува 7,9 проценти во однос на истиот месец лани, објави Германскиот завод за

Прочитај повеќе

Германија им го олеснува пристапот на мигрантите до пазарот на трудот

Германскиот министер за труд Хубертус Хајл (СПД) планира да го реформира Законот за имиграција на квалификувани работници од странство. Владата

Прочитај повеќе

(Табела) Ова се платите во 50 -те најбарани професии во Германија

Можеби сакате да се преселите во Германија или веќе сте преселни таму, но малку знаете за пазарот на труд во

Прочитај повеќе

Што значи добро да се заработува во Германија

Според статистичките податоци, просечната месечна бруто-плата на вработените на неодредено во Германија изнесува околу 3.975 евра. Доколку заработувате над 47.700

Прочитај повеќе

Ова се просечните плати во најпопуларните професии во Германија

Просечната бруто-плата за фармацевт во Германија е 4.564 евра, а за рецепционер 1.716 евра, пишува „Феникс магазин“, повикувајќи се на

Прочитај повеќе

Цените во Германија растат, а грамажата на производите опаѓа

Во Германија потрошувачките цени постојано растат, но се чини дека количината во пакувањето на производите е намалена. Германски „Билд“ пишува

Прочитај повеќе

Во германските кафулиња се доплаќа шеќер и млеко во кафето

Во Германија инфлацијата е на високо ниво, па домаќинствата се борат против скапиот бензин, дизелот, струјата и зголемените животни трошоци.

Прочитај повеќе

Како е да се биде успешен во криза? Така што работниците земаат 3,000 евра плата и добиваат бонуси

Глобалната економска криза ги зафатила сите сектори на економијата, цените на горивата, храната и неопходните намирници растат, а инфлацијата ги

Прочитај повеќе