Економската активност во вториот квартал од годината е за 13,1% поголема отколку истиот период лани

Економската активност во вториот квартал од годината е за дури 13,1% поголема отколку истиот период лани, објави неделава Државниот завод

Прочитај повеќе

Зголемената економска активност во ТИРЗ потврдува дека економијата е стабилна и развојна

Прес-конференција на СДСМ, Марија Костадинова, пратеничка на СДСМ   Успешните и навремени економски политики на Владата предводена од СДСМ придонесуваат

Прочитај повеќе

Закрепнување на економијата до 2022 година, но што до тогаш?

Дел од бизнис секторот не е задоволен од пакет мерките коишто Владата досега ги донесе за помош на бизнисот и

Прочитај повеќе