Болниците во Германија се пред затворање – не можат да излезат на крај со инфлацијата и трошоците за енергенсите

Тешки времиња за болниците во Германија. Трошоците растат. Ова го рекол Карл Лаутербах, министер за здравство, во своето обраќање. Здравствените

Прочитај повеќе

Ново поскапување во најава: Ако Владата не помогне, ќе „скокнат“ сметките за вода

Во име на здружението АДКОМ кое ги обединува јавните комунални претпријатија, даватели на комунални услуги кои функционираат на територијата на

Прочитај повеќе

Вицегувернерката Митреска: Се очекува стабилизирање на глобалните цени на храната и енергенсите

Шокот што го предизвика војната во Украина врз цените на примарните производи на светските берзи придонесе за поголема нагорна корекција

Прочитај повеќе

ВЛАДАТА, КОМОРАТА И РЕГУЛАТОРОТ ВО АКЦИЈА

Вчера на (5.10.2021 година) во Стопанската комора на Северна Македонија се одржа работна средба под раководство на претседателот на Комората

Прочитај повеќе