„ПАРИ“ АНАЛИЗА | ТРИ ОД 5-ТЕ ЕНЕРГЕТСКИ КОМПАНИИ ШТО УЧЕСТВУВААТ ВО КРЕИРАЊЕ НА ЦЕНАТА НА СТРУЈАТА СЕ ВО ЗАГУБА, колку ќе биде новото поскапување?

Отчукува часовникот до објавувањето на новата цена на струјата. Но, овој пат, освен евтината и скапа тарифа за домаќинствата, ќе

Прочитај повеќе

„ПАРИ” АНАЛИЗА | ЕСМ СО ЗАГУБА ОД 28 МИЛИОНИ ЕВРА, ЕВН СО ДОБИВКА ОД 28 МИЛИОНИ ЕВРА-Така работеле лани енергетските компании кога дивееја цените на струјата

Есента 2021 година ќе биде запаметана по енормниот скок на цените на електричната енергија, и според сите предвидувања, високи цените

Прочитај повеќе

Профитот на грчките енергетски компании е зголемен на речиси 600 милиони евра

Зголемената бруто профитна маржа на грчките енергетски компании на пазарот на големо достигнува до 591,45 милиони евра, за периодот од

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Бислимоски: Колку ќе поскапи струјата ќе се знае за десетина дена

Најодговорно тврдам дека поскапувањето побарано од енергетските компании нема да биде прифатено и Регулаторната комисија за енергетика ќе си прави

Прочитај повеќе

Антовски: За една година има покачување од 15% на струјата

Акумулативно, за година дена со претходното и новото покачување на електричната енергија кое се најавува за од после јуни месец,

Прочитај повеќе

Бислимоски: На сметка за струја од 1,000 денари поскапување од 50 денари – бараат трите енергетски компании

„Ќе има нова цена на електричната енергија, барање за цени доставија и од МЕПСО, и ЕСМ, и МЕМО и ЕВН

Прочитај повеќе

МЕПСО и Електродистрибуција бараат струјата да поскапи за 5 проценти – ЕСМ нема дадено пресметка

Ако Регулаторна ги прифати барањата на енергетските компании, цената на електричната енергија ќе се зголеми за најмногу 5%, но под

Прочитај повеќе

Девет енергетски компании поминаа во постапката за Чебрен, Заев верува во успешноста на тендерот

Девет најголеми енергетски компании поминаа во постапката за ХЕ Чебрен, меѓу кои француската, шпанската, грчката, италијанските, австриските, две големи турски

Прочитај повеќе