Месарите ги намалија цените, но дел од нив одбиени за субвенционирана струја зашто имаат фотоволтаици

На околу десетина компании од месната индустрија им се одбиени апликациите за добивање субвенционирана струја зашто имаат фотоволтаици. Тие веќе

Прочитај повеќе

Ковачевски: Не постои застој, ниту селективност при склучувањето на договорите меѓу компаниите и ЕСМ за поевтина струја

Не постои застој, ниту селективност за договорите меѓу ЕСМ и компаниите кои аплицираа за поевтина струја од 1 декември ,

Прочитај повеќе

Бектеши: Граѓаните никогаш нема да плаќаат повеќе од тоа што моментално го плаќаат

Што и да се случи со производството на електрична енергија на ЕСМ и што и да се случи во енергетскиот

Прочитај повеќе

Ковачевски: ЕСМ во ноември купи струја за 19,6 милиони евра

Директорот на ЕСМ, Васко Ковачевски, денеска пред медиумите објави дека само во месец ноември државните електрани купиле увозна електрична енергија

Прочитај повеќе

ЕСМ: Најдоцна до утре до 14:00 часот правните субјекти да аплицираат за повластено користење струја

АД ЕСМ преку „ЕСМ продажба“ ги повикува сите правни субјекти опфатени со одлуката на Владата за субвенционирано снабдување со електрична

Прочитај повеќе

ЕСМ го зголеми производството на струја, целосно се покриени потребите на домаќинствата и на малите компании

АД ЕСМ на 17.10.2022 година произведе 12.660 MWh електрична енергија, соопштија од Владата. Од компанијата се посочува дека во термоелектраните РЕК

Прочитај повеќе

Дел од компаниите ќе се вратат на регулираниот пазар на електрична енергија

Владата се обидува да најде начин дел од компаниите кои се на слободниот пазар на електрична енергија да бидат вретени

Прочитај повеќе

Бислимоски: Доколку се одржи планираното производство не верувам дека ќе има поскапување на струјата на регулираниот пазар

Доколку АД ЕСМ го одржи планираното производство на електрична енергија не верувам дека по 31 декември ќе има потреба од

Прочитај повеќе

Да се дозволи физичките лица и фирмите да купат дел од акциите на ЕСМ, порача Азески

Првиот човек на Стопанската комора, Бранко Азески синоќа упати критика кон државата зошто не го искористи периодот за да го

Прочитај повеќе

ЕСМ: Термоелектраните во Битола и Осломеј со 40 oтсто зголемено производство

РЕК Битола и РЕК Осломеј произвеле за приближно 40 проценти повеќе електрична енергија во првите седум месеци од годинава во

Прочитај повеќе